HTML

Beeing Bóbited

Friss topikok

  • kikikaki: Nesze, egy kis vizualizáció az írásodhoz: http://img.chan4chan.com/img/2010-04-08/1270712061812.jpg (2012.05.16. 20:43) Mostanában
  • adamita: Rég írtál hej! :) (2012.04.19. 00:33) Napi bölcsesség
  • LittleSora: Jesszus. :P Pedig azt hittem, esélytelen h ezt bárki olvassa, pláne hogy olyan, aki ismerhet is ak... (2012.01.17. 16:31) Vágjál lyukat a kádba...
  • lizamiza: Macskát szerintem mindenképp. :) Én kutyás vagyok, de semmi pénzért nem mondanék le az állatkámról... (2012.01.03. 22:24) Kellesz piszkosul...
  • GreenEyedAngel: De érdekes, egyszer én is álmodtam Kozsóval olyan 1,5 éve, és én is leírtam a blogomban. Az én álm... (2011.04.20. 11:01) És a ténfergésből elég lesz...

Sok Hűhó...Semmiért?

2007.02.15. 21:37 Eltévedt Kacsa

Kis mûvelõdés következik. Vagyis (részben kérésre) hosszabb véleménnyilvánítás a tegnapi darabról. 

Vígszínház, Shakespeare, Sok hûhó Semmiért. Rendezte: Eszenyi Enikõ. Díszlet: Kentaur. Zene: Presser Gábor.
Fõbb szerepekben: Sarádi Zoltán, Oberfrank Pál, Szõcs Artúr, Kaszás Attila, Kéri Kitty, Hegyi Barbara, Hullan Zsuzsa,Tordy Géza... És még sorolhatnám sokáig.
Azt hiszem bárki megállapíthatja hogy a szereposztás parádés, jó rendezõvel, remek díszlettel és megkapó zenével. Én már láttam ezt az elõadást valmaikor, jó pár éve, olyan 2-3 biztosan megvan. Bátran állíthatom viszont hogy másodszorra, ha lehet, még jobb volt.
Eszenyi rendezése meglátszik, ugyanis az egész darab át van helyezve egy sokkal modernebb környezetbe. Nem mai, de szerepelnek benne motorbiciklik, villanypóznák díszletként. De megemlítik a fényképeket is. Valamelyest a szöveget is átírták, így jó pár trágárabb kifejezés is került bel ami, talán sejthetõ hogy, nem volt benne az eredeti, Shakespear-i darabban.
A Hûhó amúgy is egy komikus mû, ezt aztán még komikusabbá tették. Mondhatni mindenbõl viccet csináltak amibõl csak lehetett. Ez idõnként, számomra, oda nem illõnek tünt, illetve kifejezetten nevetéshajhászásnak, de a legtöbb egyszerû szóvicc volt. (Érdekes módon mikor legutóbb láttam akkor is jónak gondoltam, de nem ennyire viccesnek. Utólag belátom, ez talán azért van mert az ember 11-12 évesen nem biztos hogy az összes, a darabban elhelyezett, szexuális jellegû utalást megérti:D) Mert abból egyébként bõvelkedtek eléggé. Mondhatni minden poén ilyesmibõl származott.
A lényeg hogy azért nem arra alapoztak hogy majd ezen a kedves nézõ jót röhög és elégedetten távozik hanem parádés szinészi teljesítmények is voltak benne. Persze Én elfogult vagyok és nem túl objektív, így nem tudom dicsérni Reviczky Gábort(galagonya) mert nekem valahogy nem fekszik a játéka. Mondhatni utálom. Nekem pl. a Képzelt betegben is õ tetszett a legkevésbé. Pedig ott fõszereplõ volt. Itt, õszinte örömömre, csak mellékszerepet kapott. Nem volt túl kiemelkedõ A Hérót alakító Kéri Kitty, vagy a Claudiot alakító Szõcs Artúr sem. Bár meg kell vallani ezekben a szerepekben nehéz kiemelkedni. Most hogy így jobban belegondolok, dicséret illeti Kéri Kitty-t ugyanis a szerep által megkövetelt bájos, naiv kis falusi lányt jól játszotta:)
Csak hogy szót ejtsek a darab fekete lyukáról: Tordy Géza(Leonato)...Úristen, hát szerintem borzalmas volt. Hadart, gyakran érthetetlenül beszélt, egyes részeket szerintem túljátszott, valahol meg egyszerûen nem is értettem miért úgy hangsúlyoz. Egész egyszerûen rossz volt és valahogy nem odaillõ. Mintha látnál egy nagy csapatot a képen feketében és középen állna valaki fehérben. Nekem körülbelül ilyen érzésem volt vele kapcsolatban. A legviccesebb az a rész volt, mikor az esküvõ meghiusul és õ dühös a lányára. Úgy hadonászott a kezével mint aki nem tud vele mit kezdeni. Nekem is volt már ilyen érzésem hogy nem tudom hova rakni a kezem miközben beszélek(színpadon) így aztán az ember hülye dolgokat csinál vele. Nála nem hiszem hogy ez volt a helyzet, hiszen az õ szinpadi tapasztalatával nem fordulhat elõ ilyesmi. Csak arról van szó hogy a szereplõ reakciója ebben az elõadásban nem volt túlságosan hiteles. Egyszerûen ha valaki az életben mérges lenne rám és így mutatná ki, körberöhögném. Valahogy...Túl sok volt.
Akit viszont az egekig tudnék dicsérni az nem más mint 3 ember. Oberfrank Pál, Hegyi Barbara és Kaszás Attila. Zseniális volt ahogy Benedettot játszotta. Elöször meglepõdtem mikor megláttam. Szakállas, öregecske pasinak tünt, kissé olyan figurának aki már elég sok minden túl van és nem csak hogy elég sok mindenen hanem túl sok mindenen. Nem vártam túl nagy dobást tõle és lõn... Fenomenális volt. A legmeglepõbb számomra, hogy létezik ember aki hadarva is érthetõen tud beszélni. Egyszerûen nem úgy hadart hogy én azt nem értsem. Szóval, számomra, helyénvaló volt a hadarás és valahogy jó is.Belepasszolt a képbe, jó helyen volt és jókor. Le a kalapot.
Oberfrank Pál bizonyára részben objektivitásom mellõzése miatt került a felsorolásba. Mivel nagyon nagyon szeretem a stílusát, azt ahogy a szinpadon jelen van, így olyan elõadást még nem láttam vele amire azt mondtam volna hogy na ebben rossz volt. Mert valahogy egyszerûen tetszenek a megszólalásai. ehhez add hozzá még azt is hogy a 3 jó szereplõ közül a legjobbat alakítja, a darab fõgonoszát. Aki áskálódik és próbálja megfúrni az eljegyzést, az esküvõt és egyáltalán mindenki boldogságát. Aki örülne ha a darab végén mindenki feldobná a kis tappancsát. Szóval õ az, a fattyú. Mivel ezt a szerepet játszotta és mivel Õ játszotta, elrontani nem tudta. Szerintem jó volt.
Hegyi Barbara: hasonló okok miatt került be a felsorolásba. A 3 legjobb szerep közül az egyik. Élcelõdés, másik, fõleg Benedetto, szivatása és beszólogatás ezerrel. Egy ilyen szerep csak jó lehet és hozzá, ezekkel a hangi adottságokkal, pláne jól passzolt. Szóval egyszerûen jó volt

Az egész elõadás JÓ volt..Ajánlom mindenkinek:)

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://littlesora.blog.hu/api/trackback/id/tr976310150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

I. 2007.02.16. 23:29:27

"-nini kedves gáncs kisasszony! ön még él?" annak idején egész sokat tudtam leonató szövegéből...

Kassie 2007.02.17. 15:38:01

Ó igen, háromszor láttam a darabot, szép kis időközökkel, és mindig élveztem. Az abszolút favorit nekem is Hegyi-Kaszás-Oberfrank... bár a fiúk inkább^^ (és hozzáteszem Oberfrank Pál inkább. szintén kiállás, hang, és az egész szerepbeli lénye végett:P)

.Lethe. 2007.02.18. 19:40:57

hát akkor volt benne egy kis erkel is. nem tudtam kentaurról, de jó volt a díszlet valóban. amúgy. micsoda rajongás, micsoda kritizálás, micsoda hatásvadászat:) "Azt hiszem bárki megállapíthatja hogy a szereposztás parádés, jó rendezővel, remek díszlettel és megkapó zenével." kedvenc mondatom. vesszőkre figyelj, nem négyest hanem erős 1est érdemelnél BARBARA.;) amúgy tényleg jó volt. napusz.

Beri 2007.02.19. 17:02:55

Szia! Örülök, hogy tetszett a hűhó! Én is nagyon szeretem, vagy tízszer láttam.:) Ha van kedved, látogass el ide: http://oberfrankpal.atw.hu
süti beállítások módosítása